Kestikievarit olivat ennen vanhaan tärkeitä pysähdyspaikkoja matkalaisille. Vanhan maailman meininkiin pääsin tutustumaan Korvalan Kestikievarissa, joka on toiminut samassa suvussa kestikievarina jo vuodesta 1889. Vanhaa ja arvokasta perintöä vaalitaan mutta toki toiminta on nykyisin hieman erilaista. Lapin sodassa aikoinaan poltetun päärakennuksen tilalle on siirretty samanlainen vanha, upea hirsirakennus lähikylästä.

Markku Alanko

Katso kaikki postaukset

4 kommenttia

  • Hienoa esittely, kiitos Markku. Pieni korvaus – ollaan Rovaniemen seuduilla eikä Jyväskylän!!! T. Jaana

  • Hei, esittelit Korvalan kestikievaria joka sijaitsee 70 km Rovaniemeltä pohjoiseen ei Jyväskylästä! Oletko huomannut?

  • Kuten tarkkaavaisimmat huomasivat, höpisin Korvalan Kestikievarin olevan Jyväskylän pohjoispuolella. Rovaniemeä kyllä tarkoitin, mutta matkustaessa näköjään menevät jo ajatuksetkin sekaisin. Rovaniemen seudulla matkustaville suosittelen paikkaa todella lämpimästi!